Hogyan választhatja a havi mérőállás-bejelentésen (diktáláson) alapuló számlázás lehetőségét földgázszolgáltatás esetében?

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a havi diktálás kizárólag éves leolvasású fogyasztási helyek esetében lehetséges.

  • Ha Ön már szerződéses kapcsolatban áll velünk, és kiemelt nagyvállalati partnerünk, akkor annyi a teendője, hogy személyes kapcsolattartó menedzserénél, ha KKV partnerünk, akkor a +36 80 180 202 ingyenesen hívható telefonszámon jelzi nekünk a rendszeres mérőállás-bejelentésen alapuló számlázás iránti igényét.
  • Ha Ön új ügyfelünk, akkor a szerződés megkötésekor jelezze felénk, hogy élni szeretne a diktálás lehetőségével! Kérjük, hogy ezt akkor is tegye meg, ha korábbi energiaszolgáltatójánál már ezen elszámolási mód alapján készültek a havi számlái!

Amennyiben Ön él a rendszeres mérőállás-bejelentés lehetőségével, az elosztó éves leolvasását követően éves elszámoló számla készül, így az abban a hónapban érkezett mérőállásokat nem tudjuk figyelembe venni.

Mi történik, ha véletlenül megfeledkezik a leolvasásról és bejelentésről?

Amennyiben az adott hónapban nem kerül sor a diktálásra, üzleti partnerünk soron következő gázszámláját a szerződésben jelzett, úgynevezett másodlagos elszámolási mód (előre megadott havi mennyiség, MÉF/12 vagy szezonális megoszlású elszámolás) szerint állítjuk ki.

Mikor szükséges rögzíteni a leolvasott mérőállást?

Leolvasott mérőállás rögzítésére minden hónapban egy meghatározott időszakban van lehetőség, ezt az időszakot diktálási időintervallumnak hívjuk, és az utolsó gázforgalmi díjat tartalmazó számláján található.

Hogyan lehet bejelenteni a mérőállást?

  1. Készítse elő a diktálásban érintett fogyasztási helyek (POD-ok) azonosítóját, valamint gázmérője gyári számát! Ezen azonosítókat megtalálja vállalkozása havi gázforgalmi díjat tartalmazó számláján.
  2. Töltse ki a lenti mezőket, és nyomja meg a mentés gombot.