Energia üzletre szabva
Hu En

Hírek

Új kereskedelmi vezérigazgató a MET csoportnál

2020.12.15

Zug, 2020. december 1. – A svájci központú energiavállalat, a MET Csoport kereskedelmi vezérigazgatói pozícióját Klaus Reinisch tölti be 2020. december 1-jétől.

Klaus Reinisch 2020. december 1-jén csatlakozik az energiavállalathoz, ahol az európai értékesítési divízió vezetéséért és a vállalat ambiciózus növekedési terveinek támogatásáért felel. Széles körű tapasztalattal bír az eszközfedezetű értékesítési és kereskedési portfóliók működtetésében, illetve optimalizálásában, amelyet mostantól a MET-nél betöltött új szerepében hasznosít.

Reinisch több éves nemzetközi tapasztalatot szerzett az Egyesült Királyságban, Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten, az Egyesült Államokban és legutóbb Ukrajnában. Korábban számos vezető vezetői posztot töltött be az energiaiparban, a D.Trading igazgatójaként a DTEK-csoport értékesítési, marketing és kereskedelmi tevékenységéért felelt, valamint a Trailstone globális LNG-üzletfejlesztési igazgatója volt. Emellett több mint hat éven át a malajziai PETRONAS Energy Trading üzletágának vezérigazgatójaként dolgozott, és a TAQA Abu Dhabi National Energy Company alelnöki pozícióját töltötte be.

A MET Csoport vezérigazgatója, Benjamin Lakatos a kinevezés kapcsán elmondta: „Klaus Reinisch tapasztalata támogatja vállalatunk európai értékesítési tevékenységének megerősítését, és segíti a MET ambiciózus nemzetközi növekedési terveinek megvalósítását.”

Klaus Reinisch osztrák származású, de az elmúlt 30 évben nemzetközi karriert épített, így jó néhány országban élt és dolgozott. Üzleti alapdiplomát szerzett a Kaliforniai Lutherán Egyetemen, és nemzetközi menedzsment szakon MBA-t végzett az egyesült államokbeli Thunderbird Egyetemen.

MET Csoport

A svájci kereskedelmi központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter. A MET Csoport tulajdonosai 80 százalékban a munkatársak, 20 százalékban a Keppel Corporation.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.