Energia üzletre szabva
Hu En

Hírek

Christian Hürlimann a MET Csoport megújulókért felelős vezérigazgatójaként csatlakozik a céghez

2021.05.03

Christian Hürlimann (fotó) május 1-jével csatlakozott a cégcsoporthoz, ahol vezérigazgatóként a MET megújulóenergia-portfóliójának bővítéséért, integrációjáért és irányításáért lesz felelős. Az új vezető projektfejlesztésben és menedzsmentben szerzett széleskörű szakmai tapasztalatai komoly értéket képviselnek a MET számára, amely üzleti stratégiájában kulcsfontosságú elemként tekint a megújulóenergia-alapú áramtermelésre, ezzel is szerepet vállalva az európai energiaátmenetben.

Lakatos Benjamin, a MET Csoport vezérigazgatója elmondta: „Megújuló portfoliónkat 2023-ig 500 megawattra tervezzük bővíteni, és ezáltal jelentős szereplővé kívánunk válni elsősorban a kelet-közép-európai térség megújulóenergia-piacán. Christian Hürlimann csatlakozása erősíti a megújuló szektorban folytatott tevékenységünket, és erős szakértői támogatást ad a növekedési terveinkhez.”

A MET-hez érkezése előtt Christian Hürlimann Svájc egyik legnagyobb energiaszolgáltatója, az EKZ (Elektrizitätswerke des Kantons Zürich) megújulóenergia-divízióját vezette, ahol fontos szerepet játszott a részleg létrehozásában is. Több éven át az EKZ Renewables ügyvezető igazgatója volt: irányította a cég több európai országra kiterjedő szél- és naperőmű-fejlesztéseit, illetve -felvásárlásait, valamint felelt az erőművek működtetéséért is.

Növekedési stratégiájának részeként a MET Csoport nemrég megvásárolt egy 42 megawattos szélparkot az Enel olasz cégtől Bulgáriában, és jól halad a NIS-szel létrehozott vegyesvállalat is, amelynek célja 102 megawattos szélerőmű felépítése Szerbiában. A MET-nek, mint integrált energiavállalatnak több működő, illetve építésre kész (ready-to-build), zöldmezős naperőműve van Magyarországon, ezek összkapacitása – valamennyi projekt kereskedelmi üzembe helyezése után – közel 250 MW lesz.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.