Energia üzletre szabva
Hu En

Hírek

A MET lezárta a TIGÁZ-részesedés eladását és egy naperőműprojekt megvásárlását

2021.03.31

A MET Csoport 2021. március 11-én részvényadásvételi szerződést írt alá az OPUS GLOBAL Nyrt-vel, amelynek keretében eladta az MS Energy Holding AG-ban meglévő 50 százalékos tulajdonrészét, amely közvetetetten 49,57 százalékos részesedést biztosított a TIGÁZ Zrt-ben. A tranzakció március 31-én zárult.

A MET ezzel egyidejűleg egy 77 MWp teljesítményű fotovoltaikus erőműprojekt 100 százalékát vásárolta meg az OPUS GLOBAL Nyrt-től a magyarországi Buzsák településen. A zöldmezős, immár minden engedéllyel rendelkező naperőműprojekt megvásárlása szintén március 31-én zárult.

A MET Csoport célja – a megújuló energiaforrások bővítésére vonatkozó stratégia részeként – több mint 500 MWp beépített teljesítménnyel rendelkező megújuló energiaportfólió létrehozása nap- és szélerőművekből 2023-ig Kelet-Közép-Európában.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.