Energia üzletre szabva
Hu En

Hírek

A MET Csoport lezárta a 42 megawattos szélerőműpark felvásárlásának tranzakcióját Bulgáriában

2021.01.21

Az Északkelet-Bulgáriában található 42 megawattos szélerőműpark teljes egészében a MET Csoport tulajdonába került, miután sikeresen lezárult a részvény-adásvételi tranzakció a MET és az Enel Csoport megújulókra szakosodott leányvállalata, az Enel Green Power között. Az ügylet, amelyet a bolgár és a szerb versenyhatóság is engedélyezett, 2021. január 20-án zárult.

Bulgária ötödik legnagyobb szélerőműve – amely Shabla és Kavarna településeken található – 14 darab Vestas-V90-es, egyenként három megawattos szélturbinából áll. A 2010 óta működő szélpark termelése több mint 30 ezer háztartás villamosenergia-ellátásához elegendő.

A megújuló áramtermelés kelet-közép-európai növekedésére a MET Csoport üzleti stratégiája központi elemeként tekint, és ugyancsak támogatja a konvencionális termelők felől a megújulók irányába mutató európai energiaátmenetet. A MET célja olyan, földrajzilag is diverzifikált eszközportfóliót létrehozni az áramtermelés és az energetikai infrastruktúra területén, amelyben a megújuló energiaforrások fontos szerepet kapnak.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.